Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Man kan si mye om norsk petanque, men stedene vi arrangerer turneringer på er det ingen ting i veien med. Son Open ble avviklet i sine vante ramme på den praktfulle banen til Son Petanqueklubb i Brevikbukta. Bjørn Weum hadde med sine medhjelpere sørget for at alle forhold lå til rette for at dette på nytt skulle bli en topp turnering. Resten var det opp til spillerne å få til.

 

Nå har det vel hendt at vi har referert fra et petanquestevne hvordan været var under turneringsdagen, men er det noen som lurer på det så skulle dere nok bare ha vært der selv så hadde dere hatt svaret på petanquespørsmål nummer 1. Vi kan si så mye at det regnet ikke, det var omtrent 20 grader og litt lummert. Mer får dere ikke vite om været. Under slike forhold ønsket Bjørn Weum alle velkomne og kunne fortelle at han hadde delt inn de 30 fremmøtte lag i 8 puljer.

30 lag betyr at det er mye rankingpoeng spillere og klubber kjemper om. Det deles ut elleve poeng til vinnere når over 25 lag deltar. Denne dagen skulle til sammen 102 poeng fordeles. Det var altså mer enn heder og ære som stod på spill. Turneringer med mange lag betyr mye for de klubber som satser på å bli beste klubb ved sesongenslutt.

Pulje 1
- Elisabeth og Ole Hågensen, (UaB)
- Steinar Andersen og Robert Pettersen (ØPC, UaB),
- Rune Fuglesang, Mario Rodriguez, (UaB, FPC)
- Lisbeth Fossen og Ellen S. Andersen (ØPC).
En spesiell pulje med interne familieoppgjør og prestisjeoppgjør i seksjonsledelsen. Her fosset familien Hågensen gjennom gruppen uten tap og pluss 25 poeng. Nummer to i denne gruppen ble Robert og Steinar med to seire og pluss 6 poeng. Med dette var Lisbeth som kom på andreplass i 2009 samt Rune og Mario som ofte gjør det bra i Son, borte fra finalespillet.

 

Pulje 2
- Benny Bel-Lafkih og Lars Bruu (UaB,OPC)
- Vidar Hauger og Ole Skorbakk (UaB, DPK)
- Berit Aas og Jorma Koskimen (BFII)
- Willy Mørkhagen og Jon Norborg (Son)
Formspillerne Benny og Lars vant puljen lett uten tap og hele 24 plusspoeng. Nummer to med to seire og minus 2 ble Vidar og Ole. Med dette ble Berit og Jorma, samt arrangørklubbens Willy og Jon slått ut.

Pulje 3
- Reidun Johansen og Kristjana Møller (Valle)
- Oddvar Karlsen og Rune Kristoffersen (Follo)
- Kai Andersen og Tomas Kristoffersen (BFII)
- Linn og Joachim Hagensen (UaB)
Puljen ble meget spennende og jevn. Tre lag fikk 2 poeng og avgjørelsen om hvem som skulle gå videre måtte avklares på flest plusspoeng. Faktisk var puljen så spennende at det ga seg litt spesielle utslag på banen i en av kampene, med til dels amper stemning mellom spillerne. Valledamene Reidun og Kristjana vant med pluss 7 poeng foran hedersgutta fra Follo med pluss 5. Ferdig for dagen med også 2 seire men med kun pluss 4 ble spillerne fra BFII. Helt sist i gruppen kom Linn og Joachim Hågensen.

Pulje 4
- Geir Høiestad og Bjørn Nordhagen (HPK)
- Mohamed Zahri og Lars Bentsborg (OPC)
- Dag Nygaard og Svein T. Woldsund (Saddle Inn, AMI)
- Gustav Alme og Jørn Holløkken (Son)
Pulje 4 utpreget seg med en konkurranse om benklær som skapte best blikkfavn. Foruten dette ble det en klar seier til Vestfoldingene med tre seire og pluss 15 foran Momo og Lars med 2 seire og pluss 4. Ferdigspilt i Son Open fra denne gruppen ble Bukse-Dag og Fuglen pluss Gustav og Jørn .

Pulje 5
- Jean-Jaques Razaka og Francois Soto (OPC, HPK)
- Rolf Bolstad og Ulf Lundby (OPC)
- Birger Hansen og Jon Egil Stavik (HPK)
- Per Klevenberg og Lars Kiplesund (FPK).
De to førstnevnte lagene fikk begge to seire. Razaka og Soto fikk 8 plusspoeng, ett poeng foran Rolf og Ulf. Her sier reglene at innbyrdes oppgjør skal avgjøre når to har like mange seire, og i den kampen vant Ulf og Rolf 13 – 8 og de ble derfor puljevinnere. De to lag som ble slått ut hadde begge en seier, noe som tilsier at her var ingenting avklart før siste kule ble kastet i puljen.

Pulje 6
- Tom Johansen og Marianne Myrbråten (ØPC)
- Rolf Finstad og Thor Arne Smedstad (Hølen)
- Regula Rieder og Michael Barker (FPK)
- Gjermund Krogstad og Morten Groth (DPK)
Pulje 6 ble en noe mindre spennende gruppe. Tom og Marianne fant tonen også på banen og fosset igjennom med tre seire og pluss 22. Nummer to i denne gruppen ble naboklubbens Thor Arne og Rolf som fikk 2 seire og pluss 8. Som så mange andre hastet Regula og Mike, Gjermund og Morten tross puljetap ikke hjem. Brevikbukta er heldigvis et flott sted å tilbringe mer tid enn nødvendig i en petanqueturnering.

Pulje 7
- Rolf Hermansen og Odd Porsmyr, BFII
- Lise Østby og Arne Lund, BFII
- Rolf og Turid Såheim, BFII
Her deltok kun tre lag og dermed ble det også en WO kamp. De tre lagene som var igjen var nok litt uheldig med trekningen; alle lagene kom fra BFII. Ingen nye fjes å spille mot kan nok være litt kjedelig når man først reiser vekk fra bygrensen, men på den andre siden fikk klubben garantert to lag videre. Det ble til slutt Rolf Hermansen og Odd Porsmyr som vant med 2 seire og pluss 14. På andre plass i dette klubbmesterskapet kom Lise Østby og Arne Lund. Hjem måtte herr og fru Såheim dra. Uansett, det var fint å se deg på banen igjen fru Såheim. (- Selv om du ikke hadde valgt riktig makker denne dagen og ble slått ut tidlig)

Pulje 8
- Marius Breimo og Thieu Cong Bo (OPC)
- Anne Møller og Inge Ruth Aabol (Son)
- Pål Nordby og Arne Bergmål (PKH)
Også denne puljen bestod av kun tre lag. Seiersherrene vant enkelt med to seire og hele + 24 på to kamper. De var nok revansjesugne: Marius kom på andreplass i 2009 (og var ikke helt fornøyd etter spillet sist helg) og Bo har ikke vunnet i Son siden 2003. Hyggelig at spillere fra arrangørklubben knep andreplassen med en seier.

8-delsfinaler

UaBs Elisabeth og Ole slo eneste lag fra Son, Inge og Anne, enkelt 13 – 3. Benny og Lars vant også enkelt 13 – 2 over Lise og Arne. To favorittlag videre, men der en av de måtte ut i neste runde.

Reidun og Kitta møtte Rolf og Arne og måtte se seg slått 13 – 4. En mer spennende kamp ble det mellom Geir og Bjørn som møtte Rolf og Ulf der Holmestrandgutta trakk det lengste strået og vant 13 – 9.

Prestisjekampen stod mellom herrene Soto og Razaka mot Store-Lars og Momo, der det ut i fra resultatet ble en enkel kamp for Soto og Razaka som vant 13 – 3

(NO) precursors, act only peripherally. Sildenafil citrate, a cialis generic Psychiatric.

. I den andre delen av dette treet vant Marianne og Tom en spennende kamp mot Oddvar og Rune 13 – 8. Akkurat tidsnok til at Rune rakk Argentina - Tyskland, som konkurrerte i et sammenlignbart idrettsarrangement i Sør Afrika.

8 dels finalens mest spennende kamp kom mellom Rolf og Odd som slo Vidar og Ole 13 – 12, mens Marius og Bo seilte videre på bra spill og slo enkelt Steinar og Robert 13 – 5.

Kvartfinaler

Her møttes som nevnt Ole og Elisabeth og Benny og Lars. Det gikk nesten så galt at Ole måtte skrive om seg selv på UaBs Fanny-blogg da han røk ut 3 -13. Han så likevel grilling i strandkanten som et godt alternativ til petanque. Det ble også slutt for HPKs siste rene lag da de ble slått av Rolf og Thor Arne i en spennende kamp som gikk til 13-9.

Etter en god kamp i åttendedels måtte Soto og Razaka se seg slått av ØPCs flaggskip for anledningen, 6 – 13. Bo og Marius fosset videre med å vinne enkelt 13-2 over Rolf og Odd.

Semifinaler

Lars og Benny møtte Rolf og Thor Arne, der det ble en lang og spennende kamp som til slutt endte 13-7. I den andre semifinalen fortsatte Bo og Marius sitt eminente spill og vant komfortabelt 13-4 over Marianne og Tom.

Trøstefinalen som man kaller det i Son, ble spilt mellom Rolf og Thor Arne og Marianne og Tom. Her tok Hølengutta en klar ledelse før Øken tok seg kraftig sammen og vant til slutt 13-11 i en velspilt kamp. Gøy for Marianne som løper oppover på rankingen og er virkelig med i kampen om beste kvinne sammenlagt og kunne takke sin makker på sin egen måte… 

Finalen

Les om finalen her! (egen artikkel)

Summa Summarum: En flott turnering på varierende baner der oppsettet varierte mellom baner hele dagen . Gledelig å observere at svært mange ble igjen for å overvære finalene som det ofte er når det spilles petanque i Son. Et eksempel til etterfølgelse. Det ble ingen nye fanny å snakke om på bloggsiden til UaB, selv om det var nesten . Rett og slett en flott turnering. - En stor takk til Son Petanque Klubb med Bjørn Weum i spissen.


Arrangørene var kanskje ikke klar over dette, men enkelte spillere nektet å finne seg i å være utslått i innledende, og satte derfor i gang med egen B-turnering. Stolte vinnere ble Lisbeth og Ellen. Hurra!