Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

- Et eksempel til etterfølge for andre turneringsarrangører, var gjennomgangskommentaren blant deltakerne i helgens UAB Challenge. 21 dobbeltlag deltok i Østkantens tolv timers lange turnering i Frognerparken lørdag 26. juni.


Effektiv gjennomføring, ryddig oppsett, god mulighet til å holde kontroll selv, nydelig lunsjpakke og veldig flotte premier. En klubb på folkemunne kjent som Unbeat-A-Boule, altså uslåelig, kan ikke slurve når de arrangerer turnering. Til og med værgudene hjalp til.

Gjennomføringen var enkel når forberedelsene hadde vært så grundige. Borte var også fløyta. I disse VM-tider måtte man ta mer plagsomme lyder i bruk for å signalisere kampstart og avblåsning. Når man sjeldent arrangerer egne turneringer er det lett å legge merke til det som fungerer og ikke fungerer hos andre. Her skjønner man også at arrangørene har høstet mange ideer i alle turene til nabolandenes turneringer. I UAB Challenge gikk alt på skinner. Det er inspirerende og motiverende med mange godord blant deltakerne, og det hjelper ikke å ha kun arrangørmessig perfekt turnering om man ikke er velsignet med glade og entusiastiske deltakere. Gjensidig takk er på sin plass!

Oppsettet var sju innledende kamper . Siden det var 21 deltakende lag ble det en walkover i hver runde. De fire første rundene hadde tidsbegrensning på 50 minutter. Med en pause på ti minutter mellom kampene ble det likevel tid til å sette seg litt ned og ta en matbit om man ønsket det. Møtte man ikke tidsnok opp til kampstart kunne det bli kostbart. Fem minutters forsinkelse medførte ett straffepoeng, som økte med ett straffepoeng for hvert tredje minutt over dette. Etter lunsj økte kampintervallene med ytterligere ti minutter, altså en time. Tidsbegrensningen og oppsettet med nøyaktige klokkeslett viste seg å være veldig vellykket. Dette er vi ikke vant til her til lands, men folk flest skjønte sitt eget beste og ble ikke sittende lenger enn absolutt nødvendig. Flott!

La oss dvele litt ved denne kampgjennomføringen. I de førti første kampene, alle begrenset til 50 minutters spilletid, ble bare elleve avbrutt før noen av lagene hadde fått tretten poeng. I de tre siste rundene, begrenset til en times spilletid, ble kun tre kamper avbrutt. Dette sier kanskje litt om hvor mye dødtid som vanligvis forsinker turneringer hvor oppsettet ikke er like strengt og slavisk etter klokka. Her måtte man forholde seg til nøyaktige klokkeslett, men man slapp å måtte vente på motstandere og få unødvendig lange pauser mellom kampene.

Lunsjen er verdt et eget avsnitt. Leder for UAB, Ole Hågensen, viste sine kokkekunster og bidro sterkt til en formidabel lunsj. I Frognerparken har man ikke lov til å selge mat, noe som volder hodebry for arrangører av petanqueturneringer, også for UAB. Kaffe og kaker var på plass, men slik energi varer ikke evig. Ole bestemte seg derfor tidlig for å ordne lunsjpakker som interesserte kunne betale for sammen med startkontigenten. Dette ble uten tvil en suksess! Sammen med kona Elisabeth, familie og venner ble lunsjpakkene en realitet med drikke, risdessert, bagett med egg og to porsjonspakker med middag. Han var ikke alene om dette, men Ole fortjener ekstra honnør for alle timene som ble tilbrakt på kjøkkenet fredag.

I innledende kamper imponerte Maija og Signe stort. Overlegent på topp med sju av sju mulige seire. Dessverre ble det en brå slutt på seiersrekken da de i kvartfinalen møtte for stor motstand i Tom og Ronny. Dette lover uansett meget bra med tanke på Dame-EM i høst, også med tanke på at tredjekvinne Lisbeth sammen med Dag vant B-turneringen.

Her må vi også nevne laget bestående av Jan Slevigen og Odd Porsmyr. I de tre første kampene i innledende banket de UABs flaggskip Ole, Benny og Robert og deres makkere. Sterkt av Jan som etter et langt avbrekk har kommet tilbake og viser gamle kunster, og overbevisende av Odd som med sitt lag kvalifiserte seg til å representere Norge i Nordisk Veteran i år. Like bra gikk det ikke de de resterende kampene, men det er en annen historie.

Ikke minst må vi vie litt oppmerksomhet til en av de mange tilskuerne. Mange tilfeldige, en del nysgjerrige og noen gamle bekjente. - Og en av disse gamle bekjente var spesielt gledelig: Michel Nicolas, en av petanques absolutt viktigste pionerer i Norge, kom plutselig ruslende inn på banen! Alle norske petanquespillere, rutinerte eller ferske, vi hadde neppe hatt noen interesse av disse jernkulene hadde det ikke vært for blant annet Michel Nicolas.

Litt bråkjekke har man lov til å være, i alle fall om man samtidig er sjarmerende. I pausen mellom innledende og sluttspill, hadde Elisabeth gleden av å hylle de som gjorde det umulige: Å slå en Unbeat-A-Boule. Mike og Per (bilde), Momo og Lars samt Bo og Larry fikk velfortjent heder og berømmelse - Og hver sin sjokolademedalje. Arrangøren bommet dog en smule på båndlengden.

Etter innledende ble lagene delt inn i tre sluttspill. Åtte lag i både A og B, og de resterende fem lagene i C. Vi begynner fra bunn til topp.

C-sluttspill
Camilla/Elisabeth tapte mot Elin/Marianne. De andre tre lagene hadde walkover. I semifinalene gikk Kjell/Gunn videre etter å ha seiret over Elin/Marianne, og Marius/Hubert vant sin kamp mot Rolf/Ulf. OPC-gutta trakk det lengste strået i finalen. Overraskende nok fikk Marius og Hubert  ingen seire i innledende, og trengte bare to seire sammenlagt til å motta premie for beste lag i C.

B-sluttspill
Her måtte alle lagene igjennom kvartfinaler. Mike og Per fra Follo greide seg med et nødskrik mot Holmestrands Johnny og Ståle. Sluttresultatet ble 11-10. Mike og Per fikk en mer komfortabel seier i semifinalen mot Odd og Shortsen, men måtte se seg knust av Dag og Lisbeth i finalen. Vinnerne av B lå på tolveplass etter innledende, og hadde stø kurs i sluttspillet.

Dag Nygård og Lisbeth Fossen, beste lag i B.

A-sluttspill
Det var meget solide lag i A-sluttspillet . Etter innledende lå Maija og Signe helt på topp, men røk som nevnt ut i kvartfinalen mot Tom og Ronny. Det nest beste laget fra innledende, (Store)Lars og Momo røk samtidig ut mot klubbkompisene (Lille)Lars og Jean-Jaques. I de to andre kvartfinalene vant Benny og Steinar mot Magnus og Joachim, og Ole og Andre vant mot Bo og Larry.  UABs Ole og Andre tapte videre sin semifinalekamp men vant til slutt bronsefinalen mot Tom og Ronny.

I finalen møtte (Lille)Lars og Jean-Jaques Benny og Steinar. Sistnevnte lag kom på tredjeplass i innledende med seks seire. I kvartfinalen vant de lett 13-3, men i semifinalen var de ille ute. På stillingen 9-4 i favør Tom og Ronny var gode råd dyre

• Arrange initial follow-up to assess efficacy of therapy and tolerability of patient tothe ED patients. These primary care physician who cialis online.

. Blandingslaget gjennomførte en solid snuoperasjon og kom fra det med æren i behold: 13-9. De var med dette klare for den gjeveste finalen. Med leggekuler inntil grisen og flerfoldige carreauer gikk det ikke lenge før OPC-gutta kunne gratulere arrangørklubbens Benny og Økerns Steinar som vinnere av tidenes første UAB Challenge. Ekstra hyggelig at Steinar endelig ble kvitt finalekomplekset etter utallige andreplasser de siste årene. Sluttresultatet? 13-4.

Benny Bel-Lafkih og Steinar Andersen kunne med brede smil ta imot premie for beste lag i UAB Challenge. Arrangørklubbens Andre Erdahl, i bakgrunnen, på tredjeplass var like blid!

Blide gutter på andreplass også; Lars Storaker Bruu og Jean-Jaques Razaka.


Vi gratulerer!


Tekst: Eli Gjengstø. En smule patriotisk.