Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Seksjonsstyret har mange spennende og ikke minst viktige saker å ta tak i om dagen og vi har en utfordrende tid foran oss. Vi ønsker å gi dere litt informasjon om hva som rører seg i petanquemiljøet og håper dere synes dette er nyttig og interessant å lese.


Internasjonalt

Europamesterskapet for damer finner som kjent sted i Ljubljana, Slovenia den 19. – 22. august  i år. Det har vært gjennomført  en  kvalifisering  tidligere i vår og det norske laget er klart. Maija Juva, Lisbeth Fossen, Signe Hovind og Camilla Hovind vil representere Norge i dette mesterskapet. Seksjonstyret anser det som viktig at norsk petanque har et tilbud til de spillere som ønsker landslagsspill og er glad for at vi er representert i dette mesterskapet.

VM som skulle gjennomføres i Taiwan til høsten, der har nå Taiwan trukket seg som arrangør . Hva som da hender med selve gjennomføringen av VM i år er uklart.  Det er snakk om at kanskje Tyrkia stiller som arrangør, men vi har ikke fått dette offisielt bekreftet ennå. Hvilken betydning dette kan få for Norge om det ikke blir gjennomført i år er også uklart. Skal det eventuelt gjennomføres ny kvalifisering til neste mesterskap eller er 2009 kvalifiseringen gjeldene er spørsmål vi søker å finne svar på, om VM 2010 ikke blir arrangert.

Nordisk Mesterskap Veteraner blir som kjent arrangert på hjemmebane i år. Holmestrand er stedet og planlegging for et mesterskap der spillere står i sentrum er godt i gang. Det er Holmestrand Petanque Klubb som "driver" denne planleggingen og er ansvarlig for gjennomføringen. Seksjonstyret er med  på  planleggingen og er trygg på at mesterskapet er i de beste hender. Den norske kvalifisering finner sted til helgen, der to lag kjemper om å bli de offisielle norske lag under mesterskapet. Mesterskapet er også i år åpent for alle veteraner, noe som betyr at alle kan melde seg på. Vi håper at alle norske veteranspillere danner lag og møter opp i Holmestrand og spiller under mesterskapet.

Nordisk Mesterskap 2011 (åpen, damer, junior) er det Norge som står for tur til å arrangere. I Nordisk Boule Union er det bestemt at selve mesterskapet skal gjennomføres tidlig på året . Under samtaler denne våren med de øvrige nordiske forbund har Norge fått tillatelse til å gjennomføre mesterskapet i mai 2011. Grunnen til dette er at vi mangler stor nok hall til å arrangere dette innendørs.  Planlegging av mesterskapet, starter rett over sommeren. Seksjonstyret vil så finne den konkrete helgen og hvordan spillere som skal representere Norge skal utvelges før denne tid. Informasjon om dette vill bli gitt senere .

Petanque NM

NM finner som kjent sted i Fredrikstad 13. – 15. august med Boule Frederik II (BFII) i samarbeid med seksjonstyret som arrangør. Her er planleggingen også godt i gang. Det har vært uklart hvor i Fredrikstad mesterskapet skal finne sted, men det er nå avklart at det blir Tollbodplassen. Den eneste vesentlige endringen i programmet i år er at skyting blir gjennomført i sin helhet under mesterskapets første dag. Lørdagen blir markert med nasjonalsang og åpning av Fredrikstads ordfører. Vi håper at mesterskapet blir godt besøkt og at samtlige klubber virkelig mobiliserer og stiller opp.

Rekruttering

Dette har vært en av seksjonstyret sine prioriterte oppgaver, og det er gledelig at våre nyeste klubber i Bergen, Skien og Stokke nå har etablert seg med faste spillesteder og tider. Flere av klubbene har virkelig markert seg i lokalmiljøet med mange positive tiltak. Seksjonstyret har utarbeidet en oppstartspakke til miljøer som ønsker hjelp til oppstart av en ny klubb. Det er flere miljøer på gang, og håper arbeidet skal bringe ytterligere resultater.

I flere klubber drives det godt og vi registrer med glede at det økes betraktelig i antall medlemmer. Klubbaktiviteten i mange klubber gleder også, med klubbkvelder, mesterskap, lokale vervekampanjer og ikke minst sosiale sammenkomster. Alt dette kjennetegner et godt fungerende lokalmiljø  og det er også den viktigste plassen å drive petanque.

Petanque som helårsidrett

Under dette begrepet har seksjonstyret ønske om å arrangere forskjellige kurs. Dommerkurset som vi hadde planlagt i vår ble dessverre avlyst pga. for få påmeldte. For utviklingen av idretten så er det viktig med kvalifiserte dommere. Dette gjør at vi har startet planleggingen på nytt og vi er så heldige at våre svenske venner har lovet oss å hjelpe oss med avviklingen av kurset

• "How strong is your desire for sex, now and in the viagra generic contraindicated in patients with sickle cell anemia and.

. Det er også under planlegging et kurs i legge- og skyteteknikk. Her har vi opprettet kontakt med Jack Schillemans fra Nederland for å hjelpe oss med dette. Ytterligere informasjon kommer på petanque.no og til klubbene når alt er klart.

Hall i Oslo er det først og fremst representanter fra Oslo-klubbene som driver, med noe støtte fra seksjonstyret. Det har vært gjennomført flere møter bl.a. med Oslo Idrettskrets uten at det til nå er noe lys i tunellen. Her må vi nok en gang etterlyse gode ideer og personer som ønsker å hjelpe til med arbeidet, vi oppfordrer til å ta kontakt med Ronny Gudmundsen.

Tinget 2011

Høsten for seksjonstyret blir også å planlegge tinget 2011. Tinget finner sted tidlig i 2011 og saker og det praktiske kommer til å ta mye tid. Det er også viktig for idrettens utvikling at det arbeides med dette i klubbene. Forslag til utviklingen bør diskuteres i klubbene og tanker om hvilke tillitsmenn man ønsker å drive idretten videre bør være tema.  Valgkomiteen er helt sikkert glad for å få forslag til kandidater.


Vi ønsker med dette alle en riktig god sommer, og håper vi treffer flere av dere på de siste turneringer som gjenstår før sommeren virkelig setter inn.