Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Vi vil i løpet av sesongen 2010 prøve å besøke klubber som har egne spilledager, turneringer eller trening som også noen kaller det. Hensikten er å vise noe av mangfoldet som er i det norske miljøet og som ikke er like synlig på de tradisjonelle turneringer. Michelinguiden inneholder blant annet anbefalinger av gode restauranter, og er kjent for å gi gode restauranter én, to eller tre stjerner. Vi kommer ikke til å gi stjerner i våre referater fra disse turneringer, men vi kommer som guiden til å sende våre "inspektører" ut anonymt for å bedømme smaken og kvaliteten på petanquestemningen og det som hører med.


Først ute er Holmestrand Petanque Klubb som nå har startet sin utesesong på Nedre Gausen.

Klubben gjennomfører slike treninger/turneringer også om vinteren i innendørshallen de disponerer, men problemet er at det ofte blir fullt slik at faktisk flere av og til må dra hjem uten å få spille. På Nedre Gausen er det derimot alltid plass til alle. Holmestrand er en stor klubb etter norske forhold, og styret med Jan Åge i spissen benytter også anledningen til å informere klubbens medlemmer om få men viktige saker før selve spillet starter. Denne gangen ble bl.a. det nye styret presentert.

I Holmestrand er det mange medlemmer som er fornøyd med spillingen som er i nærområdet, men det er samtidig mange som også reiser på nasjonale turneringer . Det er verdt å nevne at alderen på spillere varierer fra pur unge til godt voksne pensjonister, og å se hvordan dette fungerer i Holmestrand er en fryd. Nivåforskjellen på petanquespillere er stor i klubben, men formen som denne turneringen gjør at det virker som alle trives med det. Man gjennomfører turneringen på fire runder, der makker blir trukket til hver av de fire kampene

never or generic viagra online for sale encouraged during initial evaluation. These would.

. Dette fører til at alle kombinasjoner av spillere kommer på samme lag og blir motspillere. Dette har de virkelig fått til å fungere. De spillere som satser på nasjonale turneringer finner andre dager til å supplere treningen sin . Denne dagen er det det sosiale som står i høysetet.
 
Selv om det først og fremst er sosialt på tirsdager, så premierer man de to beste for dagen. Nummer 3 og 4 må ta oppryddingen. Det som også er spesielt i Holmestrand er at man har innlagt en cup som går over hele sesongen og hvor det til slutt er de 15 beste resultater som blir tellende av de 21 tirsdagene som man har planlagt gjennomført i år. Med andre ord: konkurranse er viktig tirsdag for tirsdag og sammenlagt. For de som har lyst til å følge med på utviklingen i denne cup, anbefaler vi klubbens egen hjemmeside.
 
Hele 38 andre spillere møtte jeg i Holmestrand, samt at det kom flere tilskuere i løpet av kvelden en på en vanlig norsk turnering, 20 kroner måtte jeg betale. Unge Paulsen har for øvrig innført at man kan betale 300 så kan man spille alle tirsdager.

Klubben i Holmestrand er så stor at de har en egen IT-avdeling. Det er også denne avdelingen som står for trekning, oppsett, resultater m.m. og de er nøye på påmeldingsfristen som er 17:50. Her er de tøffe! Kommer du etter denne tid så må du trene sammen med eventuelt andre etternølere.
 
Andre Vestfoldklubber pleier også å benytte anledningen til å spille på tirsdager. Denne gangen var det en relativt stor delegasjon fra vår nyeste klubb fra Stokke. Det er gøy å se at man får til dette i petanquefylket Vestfold med Holmestrand som et sentrum.
 
Her er man velkommen fra første stund, og det er mange som umiddelbart tar kontakt. Det er helt ok å spille med og mot ukjente, og jeg sitter kort og godt igjen med en flott opplevelse. Er du i disse trakter en tirsdag, så er oppfordringen til deg å stoppe på Nedre Gausen. Det koster kun 20 kroner å være med, og underveis kan man nye kaffe og vafler. Med god kvalitet, flott atmosfære ja, alt det som man ser etter og vurderer i Michelinguiden så får denne turnering på en ordinær tirsdag en hel masse stjerner av meg, uansett om jeg kanskje ikke klarte å være helt anonym.

Hvor og når våre inspektører reiser neste gang er ikke klart, men de lar seg helt klart bestikke.


Tekst: (hemmelig)