Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Petanque.no vil vite hvordan petanqueinteressen kom inn i livene til første rundes utvalgte, men også hvilket forhold de har til NM. Både før, nå og en liten uke frem i tid.

 

   Jan Åge Blystad

   Bor i Oslo

   Klubb: Økern Petanque Club

   Stiller i: Singel, Dobbel og Trippel

Naboen Steinar Andersen puslet i 1997-98 med tanken om å bygge egen petanquebane i nabolaget, og spurte Jan Åge om han var interessert i å begynne med petanque. Derfra var veien kort til medlemsskap i Økern Petanque Club, med aktiv spilling de første 3-4 årene. Etterhvert tok familie og venner mer tid slik at det ble vanskelig å holde petanquespillingen ved like. I år er Jan Åge tilbake på banen, og stiller opp i tre øvelser.

Det første av hittil fem norgesmesterskap for hans del, fant sted rundt tusenårsskiftet. I starten stilte han opp i singel, dobbel og trippel, men i de senere år la han singelen på hylla . I år er det derimot tilbake for fullt.

I 1999, i hans aller første norgesmesterskap, stilte han opp i dobbel sammen med Steinar Andersen . Det endte med fjerdeplass. Det beste resultatet i Jan Åges NM-karriere, og også hans aller beste petanqueminne.

De siste årene har han etter eget sigende knapt spilt petanque, og har derfor lunkne forhåpninger foran årets NM. Han oppgir likevel en målsetning om å komme seg videre fra gruppespillet i de tre grenene.

 

 

   Robert Pettersen

   Bor i Oslo

   Klubb: Østkanten (UAB)

   Stiller i: Singel, Skyting, Dobbel og Trippel

Roberts spede petanquestart fant sted på midten av 90-tallet, da Son-spilleren Sigurd Stene fristet ham med kulekasting. Han slengte seg etterhvert på, og ble medlem av Son Petanque Klubb. Robert har siden seilt opp som en av de mest aktive og meritterte petanquespillerne i Norge. For noen år siden fant han spilletonen sammen med Ole og Benny, og sammen kom de på landslaget i 2004.

Da Robert først ble bitt av basillen, stilte han også opp i NM, men deretter ble det stille. I 2002-03 dukket han opp igjen, og sammen med Thor Haugen og Jon Nordborg gikk det riktig så bra. Etter dette har Robert stilt opp i alle grener, og markert seg sterkt med tre gull (to trippel og en singel) og en bronsje.

Som beste NM-minne oppgir han gull i singel i Hølen. Av alle gode petanqueminner, er det kun VM i Grenoble som slår dette kicket.

Målet i NM 2009 er semifinale i alle grener. Størst sjanse for å komme langt anser han vil være dobbel, men også trippel ser han lyst på.

 

 

   Larry Young

   Bor i Oslo

   Klubb: Petancamigos

   Stiller i: Singel, Dobbel og Trippel

 

For 25 år siden bodde Larry like ved Frognerparken og ble raskt oppmerksom på at en del samlet seg for å spille petanque. Nysgjerrigheten fikk han til å ta kontakt og begynte så smått å spille. Til slutt ble han vervet av Odd Rudi til å bli medlem av OPC. På denne tiden var det krangel og splittelse i miljøet, og det toppet seg mellom Odd og Paavo. Larry bestemte seg derfor for å holde en lav profil og deltok kun på de uformelle kampene. Ikke før livsledsager Maija begynte å spille, rundt 5 år senere, deltok han på turneringer.

Ventetiden ga kanskje avkastning, for medaljer har det blitt. Så stiller han også opp i de tre grenene singel, dobbel og trippel. Hittil har Larry kjempet seg til fem NM-medaljer. Den gjeveste medaljen kom i 1995, da han sammen med Jean-Jacques og Mohammed gikk helt til topps i trippel. I denne grenen har han også to sølvmedaljer, i tillegg til to sølv i singel.

Ikke så overraskende kanskje, svaret vi får når spørsmålet om beste NM-minne kommer opp, er gullmedaljen fra 1995

Hvordan går det så i år, spør vi. Larry svarer som naturlig i konkurransesammenheng er, at målet vil være å vinne

with the patient and have the patient actively participatingactivity is the overall cardiovascular condition of the How to get viagra.

. Men, poengterer han, det viktigste er uansett å hygge seg med petanquespillet. Jeg har veldig stor glede av å spille petanque, legger han til.