Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Før eller senere måtte det hende at vårt beste lag gikk på et tap. Tapet kom under Festivalturnering som Holmestrand Petanqueklubb arrangerte.

Det lå ifølge værmeldinger tidligere i uken, mørke skyer over Holmestrand den 13. juni, men her tok de feil. Strålende vær og petanquespillere kunne reise hjem med farge i ansiktet. Om værmeldingen hadde skremt noen fra å komme er nok mulig, men det stilte opp 15 trippellag. Alt var som vanlig lagt til rette av klubben og spillet kunne starte. Det ble puljespill, der de to beste lag gikk til A-sluttspill og lag 3 og 4 gikk til B-sluttspill. I B-gruppen ble det konkurrert om 15 kilo reker som beste lag kunne ta med seg hjem.

I puljespillet registrerte vi at nok en gammel helt fra Follo Petanca Klubb, Rune Kristoffersen, stilte opp i et lag som også besto av Kjell Hide og Lars Kiplesund. Laget vartet opp med tidvis stort spill, på sitt beste strålende. Men naturlig nok i deler av kampene preg av ustabilitet. Da vi så på kampen de hadde mot Ole & co og ledet 8–0, så vi hva som bor i disse spillere av petanquekunnskap. Vi kunne også se Økernspillere som stolt kunne vise frem sine nye klubbdrakter, som markerte dette med at et av lagene spilte seg frem til finalen.

Les resultater fra innledende spill HER.

B-finalen vant blandingslaget bestående av Mike Baker (FPC) Larry Young (AMI) og Marius Breimo (OPC). I A-sluttspillet ble det hjemmeseier til Holmestrandspillerne Francois Soto, Ståle Baksetersveen og Helge Skjøberg med 13 – 12 over Lisbeth Bruu, Tom Johansen og Ronny Gudmundsen. Finalen ble til slutt en meget spennende forestilling der lagene hadde hver sin del av kampen. Økernlaget ledet stort, og det så lenge ut at dette skulle gå greit etter meget bra spill. Mr. Soto hørte vi hviske i øret til Helge; husk at kamper ikke er ferdig før et lag har 13 poeng. Det så ut til å virke, hjemmelaget startet opphentningen med storspill støttet av hjemmepublikummet. Det var for oss tilskuere en fin petanquekamp, der det gledelig for arrangørklubben ble hjemmeseier. Det er en stund siden det har blitt seier til Holmestrand, som på sin vei til finalen hadde slått ut EM-laget i en kamp de virkelig spilte bra.

For rankingen av beste spiller har ikke dette noe å si, kampen består mellom spillere fra EM-laget. Bak disse spillere tetter det seg til med mange som kan ta fjerdeplassen. Også i kampen om beste klubb førte resultatene til at det tetter seg til i kampen om de beste plassene. Resten av resultatene kan dere lese under menyvalget på nettsiden.

Vi takker Holmestrand for arrangementet, og håper at det i 2010 også blir spilt på Nedre Gausen, selv om rykte om anleggsarbeid der neste år er kommet oss for øre.