Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Det er knapt nok til å tro, en nordmann er blant topp 4 i EMs skytekonkurranse! Benny Bel-Lafkih stod for tidenes største norske skyteprestasjon da han under årets første dag i Europamesterskapet for menn kvalifiserte seg rett til kvartfinalen. Bak seg har han 32 av Europas beste skyttere. 
 
(Fra venstre: coach Jack Schillemans og skytter Benny Bel-Lafkih)
 
Med denne prestasjonen er han garantert, i verste fall, femteplass. Tenk det…!
 
Omskytingen for resterende skyttere skjer i morgen kveld, hvor fire skyttere går videre til kvartfinalen lørdag klokken 21.30. Her finner vi Frankrikes Dylan Rocher, Italias Diego Rizzi, sveitsiske Didier Senezergues… og Norges Benny Bel-Lafkih.
 
Som en av de første som skulle ut i ilden fant vi storfavoritten Dylan Rocher. En litt treg start og kun en eneste carreau til tross, den unge franskmannen gjorde det han kom dit for: skjøt seg til en soleklar plass i kvartfinalen med 50 poeng. En annen storfavoritt, belgiske Charles Weibel skuffet stort med sine totalt 32 poeng. Faktisk hadde han ikke et eneste poeng frem til øvelse 2 på sju meter. Sveits fulgte deretter med solide 40 poeng. Nederlands Mark Wildeboer skjøt færre enn forventet: 25 poeng var slettes ikke nok til å unngå omskyting. Det var tydelig at skytebanen var utenom det vanlige vanskelig. Knapt nok en eneste femmer hadde vært å se da norske Benny entret banen.
 
 
- Og slik kvalifiserte han seg direkte til kvartfinale:
 
Kule: 3-3-3-0
Kule over gris: 0-0-3-0
Kule mellom kuler: 3-3-3-3
Kule bak kule: 3-3-0-3
Gris: 0-0-5-0
 
Totalt 38 poeng. Fantastisk bra, intet mindre!
 
 
Dette holdt foreløpig til tredjeplass, men det var enda mange kanoner igjen. Nå gjenstod det bare å holde pusten og håpe i det lengste.
 
I neste runde fant vi både Italia og Spania. Sistnevnte greide kun 30, mens den italienske unggutten Rizzi klinket til med femti. Altså like høy poengsum som Dylan Rocher.
 
I tredje siste runde skjøt blant annet Danmark og Slovenia. Mens danske Precutti stoppet på 25, gjorde Slovenia det i overkant spennende for den norske gjengen. En vanvittig sterk start fortsatte utover i øvelsene, og han hadde 29 poeng før siste øvelse. 6 meter: 5 poeng. 7 meter: 5 poeng. 8 meter: Bom! … og 9 meter: Bom! 37 poeng totalt og bak Norge.
 
I aller siste runde møttes superskytterne fra Estland og Monaco. Benny var nå fortsatt fjerde beste spiller og direkte kvalifisert. Vi holdt stadig pusten og håpte på et lite mirakel. Vi ble bønnhørt.
 
Estland var avhengig av å treffe alle fire griser, men det ble bare med gris på 6 meter. Monaco måtte treffe tre av fire griser, men bommet på samtlige.
 
- Høy gåsehudfaktor i den norske leiren. Gratulerer så mye til Benny Bel-Lafkih for en prestasjon vi allerede nå kan være svært, svært stolte av. Minst femteplass, dere. Minst femteplass!