Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Deltakerne under Terje Bratlies minneturnering lørdag 28. september kombinerte både spilleglede og kunstinteresse da Michel Rey for første gang stilte ut sine malerier i grisefjøset. Utstillingen varer frem til 12. oktober. Vi anbefaler alle å ta turen innom Vestbyhallen i denne perioden.

OPC-spilleren Rey har i en årrekke jobbet som maler og dekoratør ved Riksteateret, et virke hvor han får utløp for sine kreative talenter. Så er også mye av tematikken hentet fra teaterets verden.

Marionetteteateret gir assosiasjoner til karuseller som igjen gir, i denne sammenheng og på dette stedet, assosiasjoner til Lørdagskarusellen. Petanquekuler sniker seg inn i flere av maleriene. Åpenbart eller mer skjult. – For det handler ikke alltid om hva man virkelig ser, men heller hva man ønsker å se. Stadig oppdager man nye detaljer som kanskje forandrer hvordan man tidligere oppfattet bildet. Så kan man også med fordel se bildene, bokstavelig talt, i et annet lys.

Kunstneren maler på alt fra plater og glass til ubehandlede dører. Maleriene blir til mens han maler. Ørsmå detaljer i underlaget kan være nok til å skape et utgangspunkt. Han bruker ofte gasbind og lag etter lag med plast til å skape ytterligere ruglete bakgrunn. Se bare hvordan utvekster i treplaten ble til en jordklode:

Detaljene er tidvis uendelige i all sin diskresjon. Figurene er karakteristiske, men det er jevnt over svært enkle streker. Det skal ikke være for tydelig, understreker han.

Her blir ingen skisser laget på forhånd. Resultatet kommer av seg selv. Lag på lag med maling skaper en bevegelse og retning som igjen skaper et motiv å jobbe ut i fra. – Og av og til blir opprinnelige figurer malt over. Av og til bare delvis, slik at vi finner det igjen, delvis skjult, delvis åpenbart, i det endelige resultatet.

Her finner vi alt fra det lett gjenkjennelige til malerier som virkelig fortjener å bli dvelt ved over lengre tid. Vi lar oss fascinere over Munch-inspirerte skrik, en bokelskende familie, en fugl på fiskejakt, og attpå til et snev av erotikk.

- Fascinerende og inspirerende! Petanque.no anbefaler å ta turen innom Vestbyhallen den nærmeste tiden.

 

Interessert? Bilder kan kjøpes ved å kontakte kunstneren selv. Artistique Michel Rey, mobil 41 2 41 005

 


- Og Terje Bratlies minneturnering?

Denne ble vunnet av Ole Hågensen, Rune Fuglesang og Leif Høgberg, alle fra GPK. Turneringen ble spilt med fire runder monrad i innledende, med påfølgende semi- og finale. Plasseringskamper for de resterende lag.

Team GPK tapte kun en kamp i innledende, dette knepent mot klubbkompiser Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø som denne dagen spilte med sistnevntes landslagskollega Ranu Homniam.  Eli som ren legger og Ranu som skytter, en slags generalprøve foran kommende helgs VM for kvinner. Dette laget vant samtlige kamper i innledende, og lå dermed på førsteplass da semifinalene skulle spilles. Her møtte de nok en gang GPKere, denne gang Reidun Johansen og Kitta Møller sammen med Hølens Rolf Finstad. Denne ble svært enkelt vunnet: 13-0. Ved siden av vant Hågensen/Fuglesang/Høgberg nokså enkelt sin semifinale mot den rene Hølen-trioen Dag og Ellen Meisingset med makker Thor Arne Smestad. Det var dermed klart for den ultimate revansje i finalen.

- Og her ble det grisebank: 13-4 og ingen tvil. Leggene var gode og skuddene ble som regel liggende igjen. - Den viktigste kampen ble vunnet. Vi gratulerer!

Resultatliste

1. Rune Fuglesang, Leif Høgberg og Ole Hågensen

2. Eli Gjengstø, Benny Bel-Lafkih og Ranu Homniam

3. Kristjana Møller, Rolf Finstad og Reidun Johansen

4. Dag Meisingset, Ellen Meisingset og Thor Arne Smestad

5. Vidar Hauger, Knut Lomsø og Tony Manzano

6. Inge Aabol, Willy Mørkhagen og Finn Gundersen

7. Oddvar Karlsen, Jim Pettersen og Morten Torp

8. Per Arild Kristiansen, Vidar Stubberud og Ragnar Pedersen

9. Odd Reidar Gullbrandsen, Peter Häring og Vina Naidu

10. Morten Asak, Anne-Lise Asak og Bjørn Larsen

11. Michel Rey, Mary Lavelle og Mike Barker