Publiserte artikler

Søkeboks

Webmaster

Petanque.no fortsetter med sitt tilbakeblikk fra noen få av de stolte norske øyeblikk i VM-historien for kvinner. Denne gang er tiden kommet til VM i 1994, da en av årets deltakere Signe Hovind hadde sin VM-debut.

Fra PetanqueNYTT nr. 8 har vi hentet tekst skrevet av Grethe Johansen.

For to år siden kom Ingri Hauger og Ellen Johansen smilende hjem fra Sveits med en svært så gledelig 6. plass i kofferten. Når de i år skulle til Luxemburg sammen med Signe Hovind, hadde de derfor litt å forsvare. Og det gikk veien. Ny kvartfinale. Det eneste som var litt irriterende var at de faktisk misset en god sjanse til å gå helt til semifinalen.

For første gang ble VM for damer i år arrangert i trippel. Det deltok i alt 25 lag fra 23 nasjoner. Luxemburg og Frankrike stilte med 2 lag hver som arrangør og tittelforsvarer. Det var knyttet stor spenning til turneringen. Kunne vi være like heldige som for 2 år siden? På papiret så det ikke slik ut, men i ettertid viste det seg at jentene gikk videre med 3 seire i innledende. En arbeidsulykke mot Danmark kunne blitt skjebnesvanger, men med ny skjerping ble den siste kampen i innledende mot USA ble vunnet greit. De norske resultatene i innledende var: Frankrike 8 – 13, Belgia 13 – 10, Luxemburg 13 – 9, Danmark 2 – 13, USA 13 – 7.

Ny trekning, kvartfinale. Nok en gang var vi heldige og trakk Canada. Et lag vi hadde alle forutsetninger for å slå, men akk! I siste runden glapp det fullstendig. Jentene kastet 6 kuler i den samme fella, og alle kulene havnet godt til høyre for grisen. Canada kunne lett legge inn de siste fire poengene og avgjorde dermed kampen med 10 – 13.

Da var vi like langt som 1 1992. Spill om plassene 5 – 8. Her fikk vi den "ære" å møte de regjerende verdensmestre, som helt sensasjonelt ble slått av Sverige i kvartfinalen. Vi hadde ingenting å stille opp mot petanque-stjerner, og 0-13 var vel ingen stor overraskelse. Da gjensto siste kamp mot Italia om retten til 7. plass. Denne tapte vi 7 – 13, men 8. plass er ikke dårlig i dette selskapet.